1e Wedstrijd Dames

Zo,  de start voor onze NGF-competitie 2016 is ook gemaakt. Weekje later dan gepland, omdat een van de teams namelijk Haverleij Den Bosch zich op het laatste moment heeft teruggetrokken. Om dit op te vangen hadden ze dan ook een leuk foefje bedacht om toch alle teams alle overige competitiedagen samen te laten komen, namelijk een vriendschappelijke wedstrijd.

Die van ons was gelijk dit eerste weekend. Hebben wij weer, winnen we voor het eerst in ons bestaan en dan telt hij dus niet mee! Anderzijds kwam het ons nu ook weer niet heel slecht uit, omdat iedereen wel in de lappenmand ligt of er weer net uit aan het krabbelen is, mooi oefenrondje dus.Marianne die-hard op en top, volledig in kleurstijl (blauw) ingetaped van schouder tot pols, Jolanda die de ochtendpartij heeft gelopen, maar ’s middags met de buggy is gegaan. En Hajer ons nieuwe teammaatje die in de middag partij heeft op moeten geven vanwege te veel pijn, maar zich toch kranig geweerd heeft en het ook nog leuk vond.

Onze competitie begon dit jaar op Bergvliet in Oosterhout (Brabant) tegen het team van Kurenpolder (Hank), die voor het eerst aan de competitie deelnemen. Voor het eerst kwamen we een team tegen, dat handicaps had die met ons vergelijkbaar waren. Dat liet zich ook in de scores uitdrukken, na de ochtendpartijen was de stand dan ook 3-3. Het verschil hebben we gemaakt in de middagpartijen, waarvan er 4 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 door opgave verloren.

Kortom gewonnen met 12-6, onze grote winnaar van de dag was Lilian, zij won zowel haar dubbel met Jolanda ’s morgens alsook haar enkelspel ’s middags. Super gedaan.

Na binnenkomst een borrelhapje en een drankje genomen, daarna de bus weer ingeladen om terug te rijden. Dit jaar geen diner ’s avonds voor ons, vanwege de te overbruggen afstanden.

Nu gaan we ons opmaken voor onze eerste echte confrontatie, a.s. zondag tegen Bergvliet (Oosterhout) in Almkerk.
“Waar??”, ja wij hebben het ook moeten opzoeken, ver weg dus.

We gaan er weer helemaal voor, we hebben weer een beetje kunnen proeven van de spanning en gezelligheid en gaan dan ook alles in de strijd gooien.

Ik houd jullie op de hoogte. Tot volgende week.

Jolanda Schot