Beleeffietsdag in Het Smalste Stukje Nederland.

Zondag 24 september 2017.

Op de fiets genieten van prachtige natuur en pittoreske dorpjes in Het Smalste Stukje Nederland? Dat kan op zondag 24 september van 10.00 tot 16.00 uur tijdens de tweede editie van de Beleeffietsdag. Voor deze gezellige fietstocht zijn drie routes van 50 km, 30 km en 20 km uitgestippeld die u naar de mooiste plekjes in onze regio brengen. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis.

Op diverse locaties op de route valt iets te beleven. Zo is het mogelijk een kort bezoek te brengen aan de Basiliek in Susteren, kunt u wijn proeven in Maria Hoop en komt u meer te weten over de meest westelijke punt van Duitsland. U leert iets over de historie en op enkele plekken herleven verhalen en legendes van vroeger.

In Het Smalste Stukje Nederland gaan natuur, recreatie en cultuur hand in hand. Een bijzonder stukje Nederland op een breedte van slechts 4,8 kilometer. De verschillende kleine en grote kernen hebben stuk voor stuk een rijke historie en worden omringd door mooie landschappen. In de gezellige kernen kunt u lekker winkelen of proeven van het Bourgondische leven. Ideale plekken om even bij te komen van een mooie wandeling of fietstocht. Met Maaseik, Maastricht en Aken op steenworp afstand, is de veelzijdigheid compleet.

Kom en beleef Het Smalste Stukje Nederland!

De startlocaties tijdens de Beleeffietsdag 2017 zijn:

  • Golfbaan Echt-Susteren, Hommelweg 3 Susteren
  • De Plats, Echt
  • Wijngaard de Deelgaarderberg, Hoek Echterboschbaan-Springweg Maria Hoop

Meer informatie volgt via www.hetsmalstestukjenederland.nl

  A5 DIN flyer Beleefweekend2017_LR