Clubkampioenschap 2017 strokeplay dames en heren.

Clubkampioenschap strokeplay dames en heren.

Op de zondagen 17 en 24 september 2017 werden de clubkampioenschappen strokeplay gehouden.

Normaliter vindt dit plaats op een zaterdag en de aansluitende zondag. Door een communicatiestoornis moest ook verschoven worden naar de zondag 17 september.

Op zondag 17 september werd om 09.00 uur gestart door de heren waarna de dames meteen na de laatste herenflight aansloten voor de 18 holes. De weersomstandigheden waren goed, zodat de deelnemers zich op hun spel konden concentreren en daarbij nog genieten van het mooie weer.

Na afloop registreerde iedereen de uitslag van de scorekaart en bleek dat er toch enkelen, zowel dames en heren, niet veel verschilden in het totaal aantal slagen. Er werd nog gesproken over een ieders kansen de volgende zondag.

Een week later, zondag 24 september was het dan zover. Deze finale ronde  van 18 holes zou de uiteindelijke winnaars bepalen. Er zou om 09.00 uur gestart worden maar de dichte nevel dwarsboomde de aftrap. Er werd gewacht en gewacht. De wedstrijdleiding had besloten niet eerder te starten tot de vlag op hole 9 vanaf afslag 1 zichtbaar was. Veiligheid voor alles!!!

Omstreeks 11.00 uur werd het sein veilig gegeven en vertrok de eerste flight. De zon gaf hem meteen van katoen en de spelers ontdeden zich al snel van overtollige kleding.  Het werd steeds warmer hetgeen ook tijdens het putten merkbaar werd. Was de green door de vocht in het begin iets traag; hoe warmer het werd,  des te sneller rolde de bal. Uiteindelijk was iedereen binnen, de kaarten ingevoerd waarna geteld kon worden.

De uitslag bij de heren:

1e      Jo Heffels
2e      Jos Bongers
3e     Francois van Helden.

De uitslag bij de dames:

1e   Jolanda Kers
2e    Anita Juray
3e   Helma Clappers.

De trofee voor de beste Bruto-netto score ging naar Francois van Helden.

Leo Broun