Dag 2, Dames NGF op Golfpark Almkerk in Almkreek.

Zo wij weten nu waar het ligt, jullie ook …. ?

Zoals gezegd het was ver rijden, het weer leek tijdens het rijden nog mee te vallen.

Ontvangst was net als vorige week uitstekend, vorige week met een lekker Brabants saucijzenbroodje en nu een lekker stukje appeltaart. Het weer, tja er is altijd wat over te zeggen, maar dit sloeg weer alles. Vanaf het moment dat de eerste groep de baan in ging, begonnen de weergoden zich ermee te bemoeien en die hebben werkelijk ervoor gezorgd dat we alles hebben gezien. Zon, wind, regen en hagel, vooral heel veel hagel.

De greens waren dusdanig wit dat we er een ruling voor hebben gevraagd. Voor de liefhebber; je mag het ontwijken als tijdelijk water, maar probeer een hele green maar eens te ontwijken als je een put wilt holen!  Daarnaast mag je het ook behandelen als “losse natuurlijk voorwerpen”. Mooi paadje vegen dus. De ochtendpartijen waren met 4-2 voor ons. Lilian en Jolanda wonnen hun partij en Wilma en ondergetekende ook.

Lekkere lunch en weer het veld in voor de singles. Wat het weer betreft nog meer van hetzelfde, tot op het gevaarlijke af van zeer donkere wolken waarvan de verwachting onweer was. Dit is ons gelukkig bespaard gebleven. Het had wel invloed op de singles, want daar hebben we helaas maar 1 partij gewonnen, het hadden er meer kunnen zijn. Jammer, 12-6 verloren, dus ons eerste puntje(s) moeten we in de laatste 2 partijen proberen te halen.

Aankomende week spelen we thuis tegen de Kurenpolder, waar we de eerste wedstrijd “vriendschappelijk” tegen gespeeld hebben. Waarschijnlijk zullen het alleen allemaal andere speelsters zijn dan in de vorige partij, omdat zij met 12 dames aan de competitie deelnemen. We laten ons verrassen.

Iedereen is welkom om ons te komen aanmoedigen op zondag 1 mei op onze eigen baan. En anders hoort u volgende week wel weer hoe het ons is vergaan.

Jolanda Schot