De Peelse Golf 2 – Heren Senioren 2 …”Neet sjlech”…

…”Jongens we gaan er voor. Kom op! …Maar geniet er vooral van…” Dit was zo ongeveer de kern van de door onze vervangende teamcaptain “Lei” voorafgaand aan de wedstrijd belegde tactische bespreking. Mede door deze indrukwekkende woorden waren de spelers van het Heren Senioren 2 team tot in hun tenen gemotiveerd en in de beste sfeer om er alles uit te halen. Winnen zat er wellicht niet in vanwege het (wederom) grote verschil in speelsterkte van maar liefst 56 handicap punten (153-97).

De condities waren verder optimaal; niet koud, af en toe een beetje zon, nauwelijks wind en de baan lag er prachtig bij. Tussentijds werd er gedurende de wedstrijd door de spelers van het team Echt-Susteren op afstand –deels via gebarentaal- gecommuniceerd over de stand van zaken. Voor zover deze signalen goed begrepen werden, beloofde het nog niet veel goeds. Het zij zo, was de gedachte.

Groot was dan ook de verassing toen na de wedstrijd onder het genot van de traditionele pils met bitterbal de eerste wedstrijdresultaten binnenkwamen. We waren zeker niet van de baan gespeeld, zoals je had mogen verwachten met een dergelijk krachtverschil.

Herman Peurteners en Leo Baaten hadden hun match gewonnen met respectievelijk 5-1 en 4-2. Ger Limbourg had 2 punten behaald en Tom Tummers evenals Frans van der Loo hadden elk 1 punt gescoord. Jos Tomesen had helaas een off day en bleef daardoor zonder punten.

Met een totaalscore van 23 voor De Peelse Golf 2 en 13 punten voor Heren Senioren 2 Echt–Susteren kon er met tevredenheid teruggekeken worden op een mooie en vooral gezellige golfdag. Na een voortreffelijke gezamenlijke maaltijd kon het team, met in hun midden een van tevredenheid glunderende teamcaptain, huiswaarts keren.

Ger