Heren 2 op zondag 24 maart 2016 in Maastricht

Afgelopen zondag, 24 april jl,  heeft Heren 2 van GES gespeeld op Maastricht International. Alfred, Leo, Kees, Roland, Johan en ik (Paul)  waren keurig om 9 uur present om van de koffie en vlaai te genieten. Natuurlijk gaat het om de eer van GES te verdedigen, maar gezelligheid en een leuke dag golf is voor Heren 2 net iets belangrijker. Het maken van punten laten we dan ook over aan Heren 1, die zijn daar beter in.

We moesten aantreden tegen Herkenbosch: Heren 1, jawel de “1” en niet de “2”, die laatsten mogen tegen onze Heren 1. De dubbels waren heel gezellig, over punten maken gaan we het niet hebben. Ook waren we op tijd binnen voor een mooie lunch met heel goede kroketten. Dat wordt lastig om dat bij ons beter te doen (de kroketten).

Daarna de singels, weer gezellig! Wellicht te gezellig, geen van ons wist punten binnen te halen. Wel bijzonder is dat naast twee landen,  we ook bijna vier seizoenen meegemaakt hebben. De laag hagel op de greens maakte het putten een aparte belevenis,
’n steeds groter wordende bal die naar de hole loopt. Dan strakke zon, dan regen, dan sterke wind en koud.

Ondanks grotere verschillen in de handicaps hebben enkelen van ons het nog lang uitgehouden, iets dat ook in speeches van andere teams geroemd werd. Ze hadden niet verwacht dat, gezien onze hoge gemiddelde handicaps, er zoveel weerstand van ons team kwam. De huid is dus duur verkocht!

Margraten heeft op het nippertje verloren van Wittem, die waren daardoor even minder gezellig. Gelukkig was er een kok in de buurt om even op af te reageren.  Maar tja, de kans op de eerste plaats is dan ook nagenoeg verkeken voor ze. Hoop dat ze de prioriteiten in het leven aankomende zondag weer op orde hebben. Helaas hebben wij geen punten gehaald, maar we staan wel nog op vierde plaats. Komende week gaan we die verdedigen tegen Maastricht in Margraten (Rijk van Margraten, in Cadier en Keer).

Paul Obers