Heren Senioren 2 op vrijdag 29 april: …”Pak ze bij de bient…” zei Lei….!

Vrijdag 29 april was het Heren Senioren 2 team van Echt – Susteren te gast op de baan van De Peelse Golf 2 om te spelen tegen het team van het Rijk van Nijmegen 1. De weergoden waren ons niet gunstig gezind want de weersvoorspellingen waren ronduit slecht. Vanaf 11.30 uur -onze afslagtijd- zou het aan een stuk blijven regenen tot aan het einde van de dag. Bovendien was het koud en winderig. Het waren precies die weercondities waarom Pim Kwaks alleen maar reserve wilde zijn. Moeten spelen in de regen, dat is niet zijn ding. En ja hoor, juist op deze dag was Pim opgeroepen om als reserve in te vallen. Dus blijer hadden we hem niet kunnen maken!

Ook deze keer weer had onze vervangende teamcaptain Leo Baaten vooraf een tactische teambespreking belegd. Hoewel hij gezien had dat het gemiddelde teamhandicap van Het Rijk van Nijmegen 1 –de tegenpartij- rond de 20 lag en dat van ons team gemiddeld circa 5 handicappunten meer bedroeg, was hij ervan overtuigd dat we kansen op de overwinning hadden, … mits we zijn adagio zouden volgen! …” Eerst geven we een beetje toe, en daarna pakken we ze bij de bient (1)…”, dat was zo ongeveer de strekking van zijn toespraak. Met deze belangrijke boodschap in het achterhoofd gingen we richting eerste afslag.

Helemaal doorweekt en licht verkleumd kwam iedereen een voor een binnen na afloop. Pim Kwaks was als eerste klaar met spelen. …”Enne Pim, …gewonnen met zes nul…”. Toen kwam Ger Limbourg binnen, …”Enne Ger, …gewonnen met zes nul…”. Daarna kwam Leo Baaten binnen, ook al met zes nul gewonnen. Frans van der Loo en Herman Peurteners hadden eveneens de maximale score behaald. Alleen Tom Tummers moest nog binnenkomen. Het zal toch niet waar zijn dat we hier met een maximale score van 36 punten(2) huiswaarts keren, werd er hardop gedacht! Tom kwam binnen en melde dat hij met vier tegen twee gewonnen had. Ondanks dit prima resultaat en zijn uitstekende spel, was hij een beetje teleurgesteld omdat hij het gevoel had dat er meer had ingezeten.

Vanzelfsprekend werd het glas een aantal keren op dit eclatante resultaat geheven en in een opperbeste stemming aansluitend aan tafel geschoven voor het diner. Glunderend van trots nam ons team de complimenten -uitgesproken tijdens de afsluitende speech door de captain van de ontvangende club- in ontvangst. Verder liet hij ook weten dat in de totaalscore het team Heren Senioren 2 Echt – Susteren, van plaats vijf naar plaats drie gestegen was. Deze mededelingen waren voor de aanwezigen aanleiding voor een welgemeend en warm applaus dat in alle bescheidenheid door ons team in ontvangst werd genomen.

Zo kon deze druilerige regenachtige dag -zelfs door Pim- met een prettig en bevredigend gevoel worden afgesloten en met plezier naar het volgende treffen op 13 mei a.s. worden uitgekeken.

1)  Limburgs woord voor stropdas.
2)  Einduitslag was Echt-Susteren 34 punten en Het Rijk van Nijmegen 2 punten.

Ger