Laatste NGF-wedstrijd Heren 1 GES op zondag 11 mei

Op zondag 11 mei werd de laatste wedstrijd van het competitieseizoen 2014 op de grensoverschrijdende baan van Golfclub Maastricht en Golfclub Lanaken gespeeld. De ontvangst in het hagelnieuwe en schitterende clubhuis was hartverwarmend en ook gedurende de wedstrijddag zijn we behoorlijk in de watten gelegd. Top! De spanning in deze competitie zat er tot het laatste moment in, want 3 teams (waaronder GES) konden nog aanspraak maken op de kampioenstitel.

Na de eclatante overwinning van GES op Maastricht op de baan van de Golfhorst de zondag ervoor, was er hoop dat wij als absolute “underdog” (of “dark horse”, zoals wij tijdens de afscheidsspeeches door de captains van de andere teams zijn betiteld) een stuntje zouden kunnen uithalen. Helaas, het heeft niet zo mogen zijn. De Tongelreep was echt een paar maten te groot. Alleen ‘s morgens wist 1 flight 2 felbegeerde wedstrijdpunten binnen te halen. Daar zou het dan ook bij blijven, want s middags werd ons tijdens de singles geen enkel punt gegund. Alhoewel de weersomstandigheden erbarmelijk waren (windkracht 6 met regen en dat op een zwaar geaccidenteerd terrein ;-( , zijn we op waarde geklopt. Eindconclusie: je kunt niet vaak en hard genoeg oefenen op je korte spel! Tongelreep, van harte proficiat met de poulewinst en de promotie naar de 2e klasse (en vooral veel succes daar)!

Door het gelijkspel van de Golfhorst tegen Zuid-Limburg ging laatstgenoemde er met de 2e prijs van door en resteerde voor ons de 3e plek. Aangezien dit de beste klassering is sinds we als GES vanaf 2010 deelnemen aan de standaard klasse, konden we na afloop niet echt ontevreden zijn met dit behaalde resultaat. We zijn er elk jaar nog in geslaagd om progressie te boeken en het einde daarvan is gelukkig nog niet in zicht. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we weer een beregezellige en spannende competitieperiode met elkaar en de andere teams hebben beleefd. Het afscheid nemen van alle deelnemers na het laatste gezamenlijke avondmaal viel ook dit keer weer zwaar, maar het vooruitzicht van een vrije zondag, eventueel zelfs zonder golf, is na zo’n intensieve periode geen straf……. Na de zomer gaan we wel weer dromen van het competitieseizoen 2015 en zullen we de lat voor ons zelf weer een stukje hoger gaan leggen…………….

Team Heren 1 GES