Laatste wedstrijddag dames op zondag 11 mei 2014

Op deze laatste wedstrijddag hadden wij het voorrecht de gastclub van deze bijzonder prettige groep competitieclubs te zijn.

Storm en regen mochten de pret niet drukken. Ondanks of misschien wel dankzij dit weer is het een hele memorabele afsluiting van de competitie geworden,  waar “de Schoot” alle andere teams achter zich heeft gelaten. Zij zijn de kampioen van onze poule geworden en zijn daarmee gepromoveerd.

Voor ons was de organisatie een beetje onwennig, vorig jaar speelde we zelf ook iedere keer thuis en nu was dat toch anders, maar we hebben ons er goed doorheen geslagen met hulp van Anouk, Evelien, Roger, Talitha, Erwin en sidekick Hayke, de greenkeepers en, last but not least, Cor. Die heeft ons een waarlijk heerlijke lunch en later nog een geweldig diner voorgeschoteld. Deze werden zeer gewaardeerd door ons en onze gasten.

De dag op zich ging, zoals gezegd, gepaard met de nodige regenbuien. Na 16.00 uur is het gewoon niet meer droog geworden en daar hebben vooral de laatste 5 flights erg veel last van gehad, deze zijn als de spreekwoordelijke verzopen katten binnen “gedropen”. Maar naast de regen was er vooral heel veel wind. Zoals enkele dames hebben gezegd, bij het voorspelen was een ijzer 9 voldoende om op de green van hole 9 te komen, gisteren was een ijzer 6 vaak nog te kort. In elk geval een baan die ze niet snel zullen vergeten, de meningen waren dan ook unaniem dat we een verrassende baan hebben.

Nadat iedereen zich opgeknapt had, zijn we aan tafel gegaan. Hier werden in bijzonder chaotische toestanden de nodige speeches (of wat er voor door moest gaan) gehouden. De rode draad was wel; “het gaat niet om het winnen, maar dat we het vooral gezellig hebben”. Ja ja, dat is makkelijk als je niet gewonnen hebt. Vandaar ook dat de dames van het winnende team het hier natuurlijk niet mee eens waren.

Na de nodige lofuitingen aan het winnende team met bloemen, caps en chocolade golfballen, werden wij als team nog even in het zonnetje gezet. Men vond ons een zeer gezellig en optimistisch team dat er altijd zin in had, vandaar dat we werden beloond met een roze zonnebril.

Laten we dit vooral zo voortzetten naar het volgende jaar, dat we alles bekijken door deze roze zonnebril, dromend van elk jaar meer punten en wie weet misschien wel een keer wedstrijdpunten. Maar vooral met evenveel plezier als dat we dit jaar hebben gehad met elkaar en met onze tegenstandsters.

Hierbij wil ik dit laatste verslag afsluiten, welke ik ook met veel plezier heb gemaakt. Telkens wel weer van alles vergetend, maar ik hoop toch iedere keer weer een sfeerplaatje te hebben gegeven.

Wie weet tot volgend jaar.

Jolanda Schot, namens de dames van GES 1

Wilma Brassé, Jolanda Kers, Riet Link, Lilian Obers, Marianne Haenen en Hélène Masseling.