NGF-competitie 2014

Hieronder staan de mogelijkheden om competitie te spelen bij Golfclub Echt-Susteren. In het algemeen wordt er in de competitie in een poule van 5 teams gespeeld.
Een team speelt dus 4 uitwedstrijden op een neutrale baan. Elk team is één keer gastheer voor de andere teams. In de lagere klassen wordt er veelal regionaal gespeeld,
in de hogere klassen is dat landelijk en kunnen de afstanden groot zijn.De heren-  en damescompetities vinden plaats op de zondag. Die van de senioren op vrijdag. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de standaardafdeling en de reserveafdeling. In de standaardafdeling zit alleen het 1e team van een golfclub. Heren 1 en Dames 1van Golfclub Echt-Susteren spelen  standaard derde klasse. Alle andere teams van een club spelen in de reserveklasse. In de standaardklasse en in de reserveklasse tot en met de derde klasse, worden 36 holes gespeeld,
‘s morgens 18 holes foursome en ’s middags 18 holes single matchplay. Vanaf de reserve vierde klasse worden 27 holes gespeeld,  ’s morgens 9 holes four ball better ball en ’s middags 18 holes single matchplay. Richthandicaps voor deelname: standaardklasse maximaal 26,4, reserveklasse maximaal 26,4 en seniorencompetitie 28,4. De senioren spelen 18 holes op de wedstrijddag.

Meestal wordt er door de teams tijdens de competitie afgesproken dat het gastteam de kosten voor de ontvangst, de lunch en de drankjes en hapjes na afloop (tot aan de maaltijd) voor zijn rekening neemt. De meeste teams blijven na afloop van de wedstrijd ook eten. Je moet dus rekening houden met de kosten gastheerschap en kosten voor de maaltijden, deze zijn bij benadering € 300,00. Je krijgt er natuurlijk wel 5 verzorgde dagen competitie voor terug en er zijn geen greenfee-kosten.

De  wedstrijden vinden plaats gedurende de maanden april en mei.

Deelname
Wil je deelnemen aan de competitie, dan dien je je uiterlijk 1 oktober a.s.  op te geven, (voor 15 oktober moet de club namelijk het aantal deelnemende teams doorgegeven). Dit kan door je in te schrijven op het  aanmeldingsformulier op het informatiebord in het clubhuis of via een mail naar de competitiecoördinator, Marco Will (mpwill@home.nl).  Hierbij kun je aangeven of je wilt deelnemen aan de reguliere heren- of  damescompetitie of aan de seniorencompetitie. Ben je niet op alle competitiedagen beschikbaar, dan kun je je eventueel opgeven als reservespeler.  Inde tweede helft van september a.s. zal er nog een informatieavond (tevens evaluatiemoment competitie 2013) worden gehouden.  Deze zal binnenkort via de site en/of email bekend worden gemaakt.
Selectieteams
Als je voldoet aan de richtlijnen voor de handicap (26,4 voor dames en heren en 28,4 voor de seniorencompetitie) en je je opgegeven hebt, zullen zo snel mogelijk na sluiting van de aanmeldingstermijn de selectieteams voor 2014 bekend gemaakt worden. De minimale leeftijden voor dames- en heren seniorencompetitie zijn 50 respectievelijk 55 jaar.