NGF-competitie Heren 1 op zondag 6 april 2014

Met een prachtig zonnetje begon op de eerste zondag van april de NGF-competitie 2014 voor Heren 1 van Golfclub Echt-Susteren. De strijders waren dit keer gehuld in een nieuw, fris, licht blauw strijdtenue, geschonken door de welbekende glasfirma uit Echt (waarvoor veel dank ;-). Voor de verandering kon door het goede weer van de afgelopen weken dit keer gespeeld worden op een droge baan van de Zuid-Limburgse Golf – en Countryclub Wittem. Alhoewel de baan met 2 wintergreens niet helemaal top was, werd met de nieuwe holes 8 & 9 wel duidelijk welk ambitieniveau de club heeft met betrekking tot de renovatie van de baan.

Onze tegenstanders tijdens de openingswedstrijd waren oude bekenden van de Golfhorst. Tegen deze sympathieke sportievelingen hadden wij overigens nog wat recht te zetten, want 3 jaar geleden verloren wij nog van deze promovendus.  In de ochtend werd daarvoor een goede aanzet gegeven (foursome). Twee keer winst en 1 keer verlies voor ons, tussenstand: 4-2.

In de middag werd deze lijn tijdens de singles stevig doorgezet. Twee singles werden helaas voortijdig verloren, maar 4 singles werden gewonnen. Eindstand: 12-6, een goed begin! Omdat s’middags gestart werd op zowel hole 1, als hole 10 kwam de laatste flight al om 17.30 uur binnen, waarna gezamenlijk een borrel werd gedronken en snel daarna het diner werd genoten (uiteraard met speeches van de captains).  Al met al kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde 1e wedstrijdronde. Volgende week: spelen op Tongelreep tegen de countrymen van Wittem………

Reinder Osinga