NGF damescompetitie, 15 april 2018

Op 15 april 2018 werd de tweede dag van de NGF-competitie gespeeld op onze golfcourse gespeeld te Echt-Susteren.

Stipt om 9 uur waren alle dames van het 1e damesteam aanwezig. Jolanda installeerde zich achter haar desk met de door haar verzorgde wedstrijdformulieren. Alle overige taken werden keurig verdeeld. Talitha en Anna hadden gezorgd dat de koffie en vlaai klaarstonden en Frans was door de baan gegaan om alle greens te “sweapen”. Alles pico bello in orde.

Na ontvangst van de dames konden de eerste teams om half elf vertrekken; De Swinckelsche tegen Het Woold. Vervolgens begon om elf uur Het Rijk van Margraten tegen Crossmoor.

Na een voortreffelijke lunch werd er om half twee met de singles gestart.

Het weer was ons ook vandaag goed gezind. Alle partijen werden onder dezelfde weersomstandigheden gespeeld.

En ja dan begint voor ons het lange wachten…………. tot dat iedereen binnen is. Om de tijd te korten keken we wat naar de resultaten die door de dames op hole 5 en hole 9 gemaakt werden. Verder werd er op tv de golfwedstrijd “Spanje open” uitgezonden.

Langzaam aan druppelden de dames binnen. Onder een drankje met daarbij een lekkere snack werden de wedstrijden doorgesproken. Feit is dat je ontzettend veel leert van wedstrijden spelen, niet alleen tactisch maar ook vooral de regels om die goed toe te passen. Er waren wat onduidelijkheden omtrent de waterhindernis van hole 1 ter hoogte van de bunker. Nu er gesnoeid is, kun je je bal terugvinden, en waar stopt nu die waterhindernis was de vraag. Verder moet er ook gekeken worden naar de mogelijkheden om te droppen bij hole 3. Over het algemeen waren alle dames het er over eens dat het gras te lang was. De maaimachine bleek kapot te zijn. Dat klopte want een van de dames vond een stuk metaal op de green van hole 5.

Verder werden we gebeld dat er mensen in de baan liepen, die het verloop van de wedstrijd beïnvloedden. Het bleek iemand van het senioren herenteam (met vrouw). Die moet toch weten dat je zo iets niet kunt maken. Foei! Nadat zij verzocht waren de baan te verlaten, werd er gewoon op hole 7 weer afgeslagen!!! Al met al hadden de dames toch lekker gespeeld.

De resultaten geven aan dat we denken dat Het Rijk van Margraten samen met De Swinckelsche om de titel zullen gaan strijden.

De dag werd in een gezellige sfeer afgesloten met een goed verzorgd diner. Na de “gebruikelijke” bedankjes van de teamcaptains ging eenieder voldaan huiswaarts.

Obbicht, 16 april 2018

Riet Link

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.