NGF Heren 2 op 8 mei 2016

Wegens drukke werkzaamheden, zijn wij eerst nu in de gelegenheid een verslagje te maken. Maar….beter laat dan nooit!!!!! Welnu, laten we snel beginnen.

Op zondag 8 mei 2016, Moederdag, was de laatste dag voor onze poule. Omdat wij gastheer waren, hoefden we niet te spelen. We konden dan ook alle energie steken in de organisatie en ontvangst van de gasten: Maastricht 3, Rijk van Margraten 2, Zuid-Limburgse (Wittem) en Herkenbosch 1.

In tegenstelling tot het vorig jaar was het deze dag vanaf het begin stralend weer en zelfs warm. De zon scheen dat het een lust was. De gasten waren dan ook verrast want in 2015 was het tegenover gestelde. Vanaf begin tot einde bakken met hemelwater.

Het beloofde een spannende strijd te worden tussen Herkenbosch en Zuid- Limburgse. Wie werd kampioen? Na de ontvangst met koffie en vlaai, werd om 10.30 uur gestart met de double, die eindigde met een 6-0 voor Herkenbosch tegen Margraten….dus  die gingen relaxed naar de lunch….dus van spannende strijd was geen sprake meer. Ook Wittem nam een voorsprong (4-2)voordat zij de rust ingingen.

Na de magen gevuld te hebben met de overbekende kroketten, soep en broodjes, werd gestart met de single. Herkenbosch heeft de 2e helft met de putter het karwei kunnen klaren. Tijdens de wedstrijd zijn wij in een buggy door de baan gegaan om de spelers enkele malen te voorzien van een versnapering en verschillende soorten koude flesjes drank. Dit werd zeer op prijs gesteld in de hitte.

Uiteindelijk won Herkenbosch met 15-3 van Rijk van Margraten en de Zuid-Limburgse met 13-5 van Maastricht. Herkenbosch werd met 2 punten voorsprong op Zuid-Limburgse  kampioen en promoveert na slechts één jaar in onze klasse.

Wij, Echt-Susteren, haalden het echter niet waardoor wij met de laatste plaats degraderen naar de 5e klasse. Deze is er echter nog niet want de NGF moet nog beslissen, wel of geen 5e klasse. De anderen teams (Maastricht, Margraten en Zuid-Limburgse) hopen evenals wij, dat deze er niet komt. Want na jaren in dezelfde klasse en poule te hebben gespeeld, is er toch vriendschap opgebouwd en dat zou jammer zijn. We wachten af.

Toen was het borrelen met de bitterballen en drankjes. Een gezellige boel. Door Talitha en Bert waren na de middagpauze de tafels estoelen op het terras gezet waarna het 3-gangendiner geserveerd werd. Het eten werd bereid door onze vroegere kok Cor Faessen. Iedereen genoot ervan en het buiten eten op het terras, droeg nog eens bij aan een zalig gevoel.

Tijdens het diner werden de gebruikelijke speeches gehouden waarbij door de andere teams nog eens werd benadrukt, dat Echt-Susteren 2 het volgend jaar er toch maar weer bij moest zijn. Geen 5e klas dus. Herkenbosch werden enkele flessen champagne geschonken waarvan het team meteen dankbaar gebruik van maakte.

Het werd later dan normaal maar dat maakte niemand iets uit. Een prachtige dag, plezier, mooi weer, lekker eten en drinken en daarbij nog enkele rondjes golf:  Wat wil je nog meer!!!

Leo en John