NGF Senioren 2 maal negen Matchplay-competitie op vrijdag 18 april

Vorige week vrijdag is deze competitie succesvol afgetrapt bij ons in Susteren. Het clubhuis was voldoende klaar, men was vol lof! De douches waren (net) op tijd klaar, de kok kreeg applaus voor zijn maaltijden en het was een mooie dag met spannende wedstrijden. Het record aan verloren ballen was 8. “Een lastig baantje”.  Als organiserend team deden wij zelf niet mee.

Vandaag was het dan zo ver, we zullen in Crosmoor gaan spelen tegen de winnaars van vorige week: Golfhorst. Door de anticipatie voor de wedstrijd, oplopende adrenaline ed. word ik al vroeg wakker. Niet in de laatste plaats ook omdat we 3 kleinzonen in de leeftijd van 7, 9 en 12 jaar bij ons te logeren hebben. Ze golfen alle drie al. Bij het ontbijt vertel ik dat opa vandaag “matchplay” gaat spelen en ik leg ze het verschil met “strokeplay” uit. De jongste van 7 jaar, Lars, vraagt me of je ook nog op andere manieren kunt golfen. Ik vertel dat er bv. ook een gezelligheid “touwtjes wedstrijd vorm” is. Daarop vraagt hij me of we “ook met dobbelstenen golfen” ?????? Dat begrijp ik niet en vraag hem wat hij bedoelt. Hij zegt: “Dan moet je met de dobbelsteen gooien en dan kijken met welke stok je moet slaan”.

Nee, die spelsoort kennen we nog niet. Maar ik ben er van overtuigd dat de Wedstrijd Commissie met dit concept aan de slag kan gaan en er een mooie gezelligheid wedstrijd van kan maken! De mogelijkheid om af te slaan met de putter en te putten met de driver? Ik schrijf me t.z.t. gaarne in! J

Goed, we komen allen op tijd bij Crosmoor aan. We zijn volvertrouwen want we hebben afgelopen week goed voorgespeeld en de mooie baan verkend. De wedstrijden vandaag lopen toch iets minder goed dan we wilden. Maar Captain Jo Mastenbroek haalt de maximale score omdat hij voor het eerst in zijn 6-jarige carrière via een regel beslissing een belangrijke hole wint. Zijn tegenstander put en raak de verwijderde vlaggenstok. Na de wedstrijd beslist de Commissie terecht dat de tegenstander die beslissende hole heeft verloren. Soms werken de Regels in je voordeel! Uiteindelijk krijgen we aan het eind van de dag, in de lekkere zon onder het genot van een pilsje, de uitslag van de Commissie: Echt-Susteren 21 punten en Golfhorst 15 punten. We hebben gewonnen! De captain van Golfhorst ondertekent het wedstrijd formulier. Maar dan……………..  ,

voordat captain Jo Mastenbroek het formulier ondertekent, wordt er opgemerkt dat er ergens iets fout is. Uiteindelijk blijkt dat alle wedstrijdformulieren correct door de spelers zijn ingevuld, maar dat de Commissie de resultaten fout heeft overgenomen op het wedstrijdformulier. We hebben 17-19 verloren! We waren blij gemaakt met een “dooie mus”. Desalniettemin hebben we onze tegenstanders gefeliciteerd met hun overwinning. Ze waren vandaag de betere partij. We hadden mede door dit “incident” voldoende gespreksstof aan tafel. Waar een tevens een uitstekend diner werd geserveerd. Captain Mastenbroek heeft aan ons volledige team straf trainingen opgelegd en ons bezworen dat we volgende week toch moeten winnen om de 1 jarige kampioenstraditie voort te zetten.

We hebben niet betwist dat Golfhorst de betere partij was en terecht heeft gewonnen. Maar hoe het nou Regeltechnisch zit met een fout van de Commissie en een al ondertekend wedstrijdformulier, dat was niemand echt duidelijk. Dit specifieke voorval staat niet in de Regels. We zullen een poging doen om dat uit te zoeken.

Wordt vervolgd,

Marcel Tanke