NGF Senioren, 2 maal negen Matchplay-competitie op vrijdag 25 april

Allereerst als follow-up van vorige week: De regelvraag ivm het door de wedstrijdleiding verkeerd ingevulde (en door de captain van de tegenpartij reeds ondertekende) formulier, blijft vooralsnog onbeantwoord. De NGF stelt dat ze alleen een beslissing neemt als dit voorval in een gezamenlijke brief door beide partijen ondertekend wordt voorgedragen. We hebben vorige week verloren en daar laten we het dan maar bij.

Als gevolg van de door de captain opgelegde straftrainingen heeft het gehele team deze week overuren op de golfbaan gemaakt. Zowel individueel als in teamverband. Dit laatste door op woensdag te gaan voorspelen op de Golfhorst, waar Geijsteren de volgende tegenpartij zal zijn. Aangezien de Golfhorst baan een flinke heuvel heeft, is voorspelen hier geen overbodige luxe. Er zijn een paar holes waar je schuin de helling op (of af) gaat en waar je hindernissen, green of vlag niet kunt zien. Voorspelen scheelt je hier al gauw een paar slagen.

Het blijkt dat straftraining + voorspelen resultaat oplevert! Captain Jo, Wil en Lei winnen met de maximale score 6-0, Martin en invaller Pim winnen hun partij ook. Ondergetekende leverde na een mens-erger-je-niet wedstrijd helaas alle punten in. Team resultaat: Echt-Susteren 27 – Geijsteren 9.

Het was een mooie, zonnige golfdag met een prima asperges diner en goede gastheren. Lei Baten kreeg tijdens het diner een extra eervolle vermelding en applaus! Als er een sportiviteits prijs zou zijn geweest dan zou hij hem ongetwijfeld hebben gewonnen: ’s Middags in de hete zon kon zijn ca. 73 jaar oude tegenstander zijn golf trolley niet tegen de 45 graden steile heuvel optrekken. Lei liet zijn trolley boven staan, liep terug en trok de trolley van zijn tegenstander de heuvel op. Chapeau! Waarna hij doorging en zijn tegenstander met 6-0 inmaakte.

Marcel Tanke