Oktober(feest) wedstrijd

De oktoberfeesten zijn ook niet voorbij gegaan aan de Golfclub Echt-Susteren. Op zondag 15 oktober 2017 vond een oktoberwedstrijd plaats. Er waren 19 inschrijvingen.

Buiten binnen was versierd met vlaggetjes die betrekking hadden op de oktoberfeesten. Dit om iedereen al een beetje in stemming te brengen. Het weer was prachtig zodat dit ook niet fout kon gaan. Om 12.30 uur was iedereen aanwezig voor aanmelding en in ontvangst nemen van de scorekaarten. De spelvorm was Strokeplay met handicapverrekening en uitholen. Hier was door de wedstrijdcommissie voor gekozen om voor degenen, die nog nooit Strokeplay hadden gespeeld of ervoor schroomden, te laten ervaren hoe dit was. Ook met en hoge handicap kan men nog voldoende punten scoren.

Om 13.00 uur werd gestart: 3 flighst op hole 1 en 3 flights op hole 6. Waarom op hole 1 en 6? Wat de deelnemers niet wisten, was dat bij hole 5 slagen kon afkopen met een glaasje Schrobbeler per slag en een maximum van 3 slagen. Iedereen kwam dus 2 maal bij hole 5.

Nou, er werden nog al wat slagen afgekocht. De kruiken waren na afloop leeg. Of men het deed voor een minder aantal slagen te hebben of voor de Schrobbeler. Dat zal wel altijd een mysterie blijven.

Na afloop werden de scorekaarten ingeleverd en het totaal aantal slagen geteld. De handicaps van de deelnemers werden in drieën verdeeld: Hoog, midden en laag zodat in iedere klasse een winnaar was. Na aftrek van de handicap en het aantal gekochte slagen was de uitslag:
In de klasse laag was de winnaar Jo Heffels;
In de klasse midden ging Tom Tummers met de eer strijken;
In de klasse hoog had Resy van den Boom het minst aantal slagen.

Duidelijk was wel dat iedereen zich had geamuseerd.  Hierna genoot iedereen van een oktoberfeest-buffet met o.a. zuurkool, Duitse worst, Duitse Kartoffelsalade en Duitse fricandellen.

Al met al een geslaagde dag en op naar de laatste twee gezelligheidswedstrijden: Zondag 12 november de stamppottenwedstrijd en op zondag 17 december de jaarlijkse sluitingswedstrijd.

Leo Broun