Ontbijtwedstrijd zondag 10 juli 2016

Op zondag 10 juli vond de jaarlijkse ontbijtwedstijd plaats. De weergoden waren op onze hand en stuurden het zonnetje. Om 10.00 uur begonnen de 19 deelnemers aan het ontbijtbuffet van gebakken eieren, spek, roereieren en alles wat nodig was om de inwendige mens te sterken.

Om 11.30 uur startte de eerste flight van 2 teams.  De spelvorm was een Texas Scramble Special. Op elke hole lag bij de afslag (behalve hole 1) een opdracht, waaraan de teams dienden te voldoen.

Hole 1 eindigde met een door de wedstrijdcommissie bij de vlag op de green gedeponeerde putter. Hier moest men mee uitholen. Maar…de shaft van de putter was flexibel. Gaf natuurlijk de nodige problemen.

Ook hole 5 was een tegenvaller. Afslaan met een kinderdriver van 40 cm lang. En wat werd er gedacht bij de deelnemers op hole 8???? Afslaan, spelen en  uitholen met alleen de putter!!!!

Zo waren er nog meer afwijkende opdrachten gedurende de wedstrijd. De spelers zwoegden en zweetten en de hilariteit was groot.

Na het einde van de wedstrijd was de prijsuitreiking waarbij Hayke Simons nog eens in het zonnetje werd gezet voor het behalen van de 2e plaats en zilveren medaille tijdens de Olympics in Nijmegen. Een cadeau werd hem namens de Club overhandigd. Ook werd Alfred Berberich niet vergeten voor het behalen van de cursus Regelgeving NGF met een hoge score, ver boven het gemiddelde.

Bedankt werden nog Roger, Talitha en Bert voor het uitstekende ontbijt, waarna iedereen nog genoot van een (of meer) drankje(s) op het zonovergoten terras.

De uitslag:
1. Team Marcel Tanke en Riet Link;
2. Team Helma Clappers en Martin Link;
3. Team Lens Goossens.

Leo Broun