Openingswedstrijd zondag 12 maart 2017

Op zondag 12 maart 2017 begon het golfseizoen op GES weer met de jaarlijkse Openingswedstrijd.

De aanmeldingen bleven maar binnen stromen. Uiteindelijk stopte de teller op 38!!!  Er konden nu flights gevormd worden bestaande uit 2 teams, die tegen elkaar streden met als  spelvorm Foursome.

Alsof het de grote opkomst een voorteken was: de dag begon met een blauwe hemel; geen wolkje te zien en volle zon.

Om 13.00 uur startten 5 flights vanaf de eerste 5 holes, waarna de volgende flights vanaf hole 1 achter elkaar instroomden. Zo kon toch iedereen nagenoeg tijdig binnen zijn om gezamenlijk op het terras een drankje te nemen, na te kletsen en eten.

Nadat iedereen terug was en de wedstrijdkaart had ingeleverd,  was het, zoals verwacht, gezellig druk op het terras. Alle tafels en stoelen waren bezet en de dienbladen kwamen af en aan met lege en volle glazen drankjes.

De slagen op de wedstrijdkaarten waren geteld en de prijswinnaars bekend:
1  Chris Hatusupy – Maria Gelissen;
2  Lilian Obers – Ingrid Wolters;
3  Juliette Stans – Gino Tomasoa.

Na de prijsuitreiking werd het sein gegeven dat het tijd was om iets te eten. De catering had weer zijn uiterste best gedaan. Er werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Vooral de broodjes met warme beenham vonden gretig aftrek. Ook de andere broodjes (met o.a. tonijn, kroket) en de soepen werden aangesproken.

Onder het genot van een drankje bleef men nog napraten waarna uiteindelijk de een na de ander tevreden huiswaarts keerde. Men had van deze dag genoten.

Het was een mooie en gezellige dag voor iedereen. De grote opkomst gaf de invulling aan een “Gezelligheidswedstrijd”, zoals deze ook is bedoeld. Veel deelnemers en er samen een leuke dag golf van maken. Deelnemen is belangrijk. Ook voor de wedstrijdcommissie was de grote opkomst fantastisch.

Tot de volgende samenkomst op Paasmaandag 17 april a.s. bij de Ontbijtwedstrijd.!!!!

Leo Broun