Slotwedstrijd Heren 1 GES: missie geslaagd!

Op een tropisch warme dag werd vandaag (8 mei) naarstig naar verkoeling gezocht op de prachtige parkland course van Crossmoor. Dat viel niet mee in de hitte van de strijd tegen de taaie heren van Herkenbosch. Het was voor ons vandaag erop of eronder, want er moest gewonnen worden door ons om 1e in de poule te kunnen worden.

De ochtendsessie verliep in ieder geval voorspoedig: met een tussenstand van 4-2 voor ons konden we iets relaxter dan onze tegenstanders genieten van een broodje kroket (waardering 8,5 ;-). In ieder geval geen voorsprong waarmee we op de lauweren konden gaan rusten…….

In de middag moesten de man tot man gevechten uitsluitsel geven. Met het kwik op 27 graden, maar gelukkig met een fors briesje, werd geconcentreerd door iedereen gespeeld en met het vurig gewenste resultaat. Tegen de klok van 18.00 uur waren de benodigde wedstrijdpunten binnen met winst in 3 partijen en 1 partij all square. Daarmee dus winst in de poule en promotie naar de 3e klasse!

IMG_2342Voordat gezamenlijk de avondmaaltijd werd genoten, werd onze captain Roel door de, overigens buitengewoon sportieve, tegenstanders van Herkenbosch op een champagne douche getrakteerd en vervolgens conform de traditie in de vijver van hole 18 gekieperd. Hij kon zich daarna gelukkig revancheren met een uiterst vileine winnaarsspeech (de winnaar heeft natuurlijk altijd gelijk).

Als winnaars misschien makkelijk gezegd, maar de prestaties staan tijdens de competitie echt op het 2e plan. Het allerbelangrijkste is om met de teamgenoten en tegenstanders een fijne en gezellige wedstrijddag te hebben en dat is ook dit jaar weer buitengewoon goed geslaagd. Alle spelers van Heren 1 GES en uiteraard de tegenstanders worden daarvoor hartelijk bedankt!

Heren 1 GES