Stamppottenwedstrijd op 12 november 2017

Op zondag 12 november 2017 was de stamppottenwedstrijd. Waarom deze naam? Dat mag blijken uit de rest van het verhaal.

Er waren ook voor deze wedstrijd weer veel aanmeldingen. Bij de start was het bewolkt en koud, maar droog. Ondanks de ongunstige weervoorspelling namen toch 32 spelers en speelsters de uitdaging aan. Men speelde individueel strokeplay met handicapverrekening.  Er waren 8 flights van elk 4 spelers. De spelers waren opgedeeld in drie categorieën handicap: hoog, midden en laag. Om 12.30 uur meldde iedereen zich aan.  Nadat iedereen de scorekaart had ontvangen, kon de wedstrijd beginnen. De eerste 5 holes werden bezet waarna de resterende 3 flights achter elkaar van hole 1 startten. De afslag was om 13.00 uur.

Na ongeveer een klein uur werden boven alle kranen voluit open gezet en het hemelwater kwam in bakken naar beneden, vergezeld van ook nog hagel. Regenpak, hoedje, cap en paraplu waren hier niet tegen bestand.  De spelers zochten grote bomen, struiken en kleine boompjes op om maar zoveel mogelijk aan het natte geweld, mede door de forse wind, te ontkomen.  Sommigen hadden geluk omdat bij hun in de buurt een schuilhut stond. De wedstrijdcommissie overlegde en op het moment dat men besloot de wedstrijd voor korte tijd stop te zetten kwam, door de forse wind, de blauwe lucht snel naderbij. Er werd dus verder gespeeld, het bleef droog en ook het zonnetje liet zich zien.

Na terugkomst werden de natte spullen opgehangen om te drogen en begaf men zich in het clubhuis. Het was een dag met hindernissen. Toch had iedereen veel plezier gehad. De tafels waren door de cateringmedewerkers van het clubhuis al gedekt.

Nadat de prijsuitreiking had plaats gevonden, kon iedereen zich bedienen van de heerlijke stamppotten: wortelenstamppot, boerenkoolstamppot en zuurkoolstamppot met keuze uit worst, beenham en gehaktballen. Iedereen liet het zich goed smaken na deze natte en koude middag en het bleef nog lang erna gezellig. De naam Stamppottenwedstrijd bleek de juist benaming.

De winnaars waren:
Hcp hoog       Sjuul Pas
Hcp midden   Bert Havelaar
Hcp laag         John Schot

Op zondag 17 december 2017 is de laatste wedstrijd van dit jaar: de Sluitingswedstrijd.
We hopen weer op een goede opkomst.

Namens de wedstrijdcommissie,

Leo Broun