Surprisewedstrijd op 16 juli 2017

Op zondag 16 juli 2017 werd een surprisewedstrijd gespeeld. Ondanks de negatieve weervoorspelling bleek het toch droog te zijn en af en toe een zonnetje. Ideaal golfweer.

Er waren 21 deelnemers, ingedeeld in 7 flights van elk 3 spelers. De spelvorm was de Best Ball, maar op elke hole was een surprise. Om 13.00 uur werd gestart waarbij 4 flights tegelijkertijd konden starten op de eerste vier holes. De rest vanaf hole 1.

De surprise werd kenbaar gemaakt bij elke afslag door middel van een opdracht. Bijvoorbeeld mocht hole 3 eerst uitgeholed worden via de bunker. Hole 4 werd gespeeld vanaf afslag tot en met uitholen met alleen ijzer 7. Hole 5 diende men af te slaan met een kinderdriver en hole 8 afslaan en uitholen met alleen de putter. Dit gaf natuurlijk de nodige hilariteit onder de deelnemers.  En Geert Wolters.

Nadat alle flights terug waren werd het gezellig op het terras. Ervaringen met afwijkende clubs, opdrachten en zo meer, werden uitgewisseld waarbij veel werd gelachen. De stemming zat er in.

De wedstrijdkaarten waren geteld door de wedstrijdcommissie en de prijsuitreiking kon plaatsvinden:
Eerste prijs    :   Hannie Elschot, Leo Kers en Piet Smeets;
Tweede prijs  :   Sjuul Pas, Claar van den Berg en Jolanda Kers;
Derde prijs     :   Jo Heffels, Jan Widdershoven.

Om 17.00 uur stond en Chinese rijsttafel van Chinees Indisch Restaurant Azië (Ma) klaar.

Na nog gezellig op het terras te hebben gezeten, keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Leo Broun