Team Heren Senioren 1 is Limburgs Kampioen

Senioren
Het Seniorenteam heeft afgelopen seizoen weer deelgenomen aan de NGF Competitie en is er in geslaagd om als eerste in de Poule te eindigen en daardoor Limburgs Kampioen te worden. Het team bestaat uit de fanatieke golfers Jos Mets, Wil Herijgers, Jo Heffels, Marcel Tanke, Leo Baaten, Herman Peurteners en als teamcaptain Jo Mastenbroek. Als invallers fungeerden Pim Kwaks en Hans Beurskens.

In de aanloop van de competitie heeft het team een intensieve golftraining gekregen van onze pro Erwin van Bergen en als gevolg blaakte het team van zelfvertrouwen bij de aanvang van de competitie. Helaas speelden de weergoden niet mee en was het weer vooraf aan de eerste wedstrijd op de golfbaan “De Zuid-Limburgse” in Wittem werkelijk FC Knudde. Met als gevolg dat de baan blank stond en onbespeelbaar was. Op woensdagavond kwam het verzoek van de teamcaptain van Wittem of de wedstrijd niet verplaatst kon worden naar onze baan, aangezien die altijd veel droger is dan de andere banen in Limburg. Dank zij de medewerking van Ronald en de greenkeepers Bart en Tom ( waarvoor hulde!) werd alles binnen een dag gefikst en kon er worden gespeeld. En het was nog droog weer ook, die vrijdag. Helaas mochten wij op de thuiswedstrijd niet spelen, maar konden wel onze tegenstanders analyseren.

Senionen2  “Deze competitie wordt een makkie!” jubelde onze optimist Willy, “we worden kampioen”! Eindelijk mochten we de week daarna zelf aan de bak. Gendersteijn werd verslagen en de in de tweede wedstrijd ook Hoenshuis. Toen kwam de sleutelwedstrijd eraan. Tegen Haviksoord, want beide teams stonden gedeeld bovenaan met evenveel punten, wij met een betere score. Gespeeld werd op de baan van “de Zuid-Limburgse”.

Toen bleek dat onze hulpvaardige instelling aan het begin van de competitie door te ruilen met Wittem ons bijna zou opbreken. Op die dag, waarop oorspronkelijk onze thuiswedstrijd stond gepland, waren enkele spelers van het team met vakantie, waardoor er op die dag een onvolledig team zou staan. Daar had de captain geen rekening mee gehouden toen hij spontaan op de ruil was ingegaan. Van ruilen komt huilen had hij vroeger geleerd; dat was hij even vergeten.

Maar wij beschikten over twee super subs., Pim en Hans, die beiden met een 100{8806518c25777fb1b6d335028508c8683bf27c6a1166e0ebcee6cbaa66775319} score van de baan kwamen, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Door de ruime overwinning in de laatste wedstrijd tegen Wittem eindigde het team op de eerste plaats in de poule en werd Limburgs kampioen. Gelukkig werd de captain na het douchen niet in zijn maatpak in de vijver gegooid, hoewel daar wel langdurig mee werd gedreigd.

De eerste plaats gaf recht op het spelen van een promotie wedstrijd tegen het team van “De verwaaide Sandbergen” van de golfbaan “Het Rijk van Nunspeet”. Gespeeld werd op golfbaan “Anderstein” bij Maarsbergen. Welgemoed werd per bus de reis naar Maarsbergen gemaakt en er werd optimistisch afgeslagen. Helaas bleek de tegenstander een maatje te groot en wij werden overtuigend verslagen. Gelukkig heeft niemand een rot gevoel aan de wedstrijd overgehouden want de tegenstander had verdiend gewonnen. En het was een prachtige landschapsbaan met veel bos. Wat sommigen van dichtbij hebben gezien!
Senioren3
Volgend seizoen een nieuwe kans!

Het was een mooi seizoen, zonder regen en het team kijkt er met plezier op terug. Het bestuur zal het team tijdens de komende jaarvergadering op gepaste wijze huldigen. De kampioenen verheugen zich erop.