Touwtjeswedstrijd op Pinkstermaandag 4 juni 2017

Op Pinkstermaandag 4 juni 2017 werd de jaarlijkse touwtjeswedstrijd gehouden. Ook nu was de opkomst weer groot. 28 personen hadden zich ingeschreven voor dit altijd spannende evenement.

Om 13.00 uur startten de 7 flights, elk bestaande uit 2 teams, die tegen elkaar streden. Elk team kreeg voor de 9 holes 36 slagen en enkele meters touw, afhankelijk van de teamhandicap.

In plaats van een slag, mocht men ook een stuk touw gebruiken om de ligging van de bal te verbeteren en zelfs om uit te holen. Het gebruikte touw werd van het totaal afgeknipt. De spelers moesten dus naast golfen ook nog hun tactiek bepalen. Na hole 9, moest men de wedstrijdkaart en overgebleven stuk touw inleveren. Indien een team alle 36 slagen en het touw hadden verbruikt, was op die plaats voor hen de wedstrijd geëindigd. En dit hoefde natuurlijk niet hole 9 te zijn.

De wedstrijd leek eenvoudiger dan het was. Dat ondervond vooral het team Bert Havelaar en Leo Broun. Op hole 3 bespraken ze reeds, of ze de afslag van hole 5 nog zouden halen. Helaas, na slechte afslagen en meerdere misslagen op hole 3, mochten zij nog op hole 4 afslaan en na 3 slagen moesten ze het restant van het touw gebruiken. Dit reikte maar tot aan het begin van de rechter waterhindernis van hole 4!!!!!!

Voor hen was dus al vroeg “einde oefening”. Voor de gezelligheid en saamhorigheid hebben zij toch de 9 holes verder gegolfd met het andere team.

Ook andere teams zouden niet het einde op hole 9 niet te halen.

Na afloop nam iedereen plaats op het terras waar het onder genot van drankjes goed vertoeven was. De wedstrijdcommissie ging aan de slag met tellen. Welk team had de minste slagen? Bij gelijke stand werd het resterende touw gemeten en team met het langste stuk was winnaar.

Het was even “tellen en meten”, maar uiteindelijk werden de winnaars bekend.
1:   Team Jo Heffels en Jack Lammers;
2:     Team Marij Hoenjet en Luc Ruers;
3:    Team Wim Palmen en Geert Wolters.

Zij werden beloond met een fles goede wijn om thuis nog eens te kunnen nagenieten van een gezellige en mooie dag. Het eten stond klaar na de prijsuitreiking: frites, zuurvlees, salade en mayonaise.

De wedstrijdcommissie was weer tevreden met zo’n goede opkomst.. Voor deze wedstrijden is de hcp niet van belang. Het gaat niet om te winnen maar om de gezelligheid en het plezier.

De prijswinnaars (1)

De prijswinnaars (2)

De prijswinnaars (3)

Hole 19 (1)

Hole 19 (2)

Hole 19 (3)

Tot de volgende keer in juli.
Leo Broun