Wedstrijdverslag NGF heren 06-05-2018

Het is al weer de laatste dag van de 2018 NGF 27 holes zondag competitie. Wijzelf zijn al uitgespeeld en zijn, na alle team wedstrijden verloren te hebben. als laatste geeindigd. We kunnen ons vandaag op onze thuisbasis dus volledig concentreren op onze rol als gastheer. Van ons team waren Martin, Roger, Leo, Bert (in een dubbelrol) en Marcel daarvoor aanwezig. Frans Verschuren leverde assistentie als Marshall.

Vandaag is de beslissende speeldag. Het team van De Gulbergen staat nog ongeslagen aan kop. Maar De Herkenbosche en Het Rijk van Margraten zijn met slechts 1 verliespartij ook nog kanshebber.

Het wordt een mooie en spannende strijd op een prachtige, soms hete, zonovergoten dag. ’s Ochtends, na de greensome wedstrijden, zijn alle mogelijkheden nog open. Drie teams kunnen nog kampioen worden. Uiteindelijk delft De Gulbergen tot veler verbazing met 6-12 het onderspit tegen Het Rijk van Margraten en verliest Maastricht met dezelfde cijfers van De Herkenbosche. Daaarmee wordt Het Rijk van Margraten verrassend kampioen, De Herkenbosche wordt tweede en De Gulbergen valt terug naar de 3e plaats.

De overwinning wordt door Het Rijk van Margraten uitgebreid gevierd met champagne en een ‘drop’ van de captain in de vijver van hole 9! Zie ook de beide filmpjes!

Tijdens een geweldig asperges diner dat kok Floris ons voorschotelt, met uitstekende bediening door Talitha en Bert, wordt volop nagepraat en wordt eea stevig ‘beklonken’. We hadden als organiserend team voor individuele prijzen gezorgd voor de spelers van het kampioens team, voor de Neary en voor de Longest. Team De Gulbergen won de prijs voor de meest verloren ballen (52!) evenals de individuele prijs voor dit onderwerp (15! verloren ballen). Dat ontlokte waarderende opmerkingen en complimenten voor onze ‘toch challenging’ golfbaan.

Zoals gezegd, we hebben dit jaar alle teamwedstrijden verloren. Maar er niet minder om genoten. Her en der hebben we wat wedstrijdpunten kunnen scoren en zeker spannende wedstrijden kunnen spelen. Het is altijd mooi om andere banen te leren kennen en om 5 weken lang met een vaste groep van 5 teams te kunnen golfen, eten, drinken en genieten.

Volgend jaar spelen wij in de 5e klasse, waar we qua spelnivo hopelijk beter zullen passen.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.