Wedstrijdverslag NGF Heren, 22-04-2018

Zondag 22-4-2018 hebben we gespeeld op De Herkenbosche, tegen Het Rijk van Margraten.

We hebben echt een mooi weer competitie dit jaar! Ook vandaag is een dag vol zon en zomerse temperaturen. De schaduw van de bomen op deze bosbaan is daarmee zeer welkom.

Hoe de bomen zijn als hindernis in de baan, dat is weer een ander verhaal. Want dat was wel even wennen voor ons. Alle kromme- en boogballen à la Willem van Hannegem die eindigden ergens tegen een boom. Leo dacht eerst nog dat hij het geluid van spechten hoorde. Zelfs Roger van den BOOM had last van zijn naamgenoten. ‘s Ochtends gingen alle 3 dubbels verloren.

Na een een goede lunch speelden in de eerste matchplay flight ‘een kapper tegen kapper’. Daarna speelde een ‘Roger tegen een Roger’. En Roger zei na afloop dat hij het gevoel had dat hij tegen zichzelf gespeeld had.

Jack werd van fraude (fouten tegen de golfregels) beticht, al na 1 bal gespeeld te hebben! Achteraf bleek dat hij het bij goede eind had gehad en zaten de marshalls fout. Maarja, dan is het kwaad al geschied.

Bert speelde tegen de zoon van de teamcaptain van Margraten. Daar kwam duidelijk naar voren dat de jeugd de toekomst heeft! Ikzelf speelde tegen de teamcaptain en kon hem natuurlijk in bijzijn van zijn zoon niet in de pan hakken. Want dat doe je niet.

Marcel kwam als enige met kans op een puntendeling van de baan, maar hij had op zijn laatste hole helaas ook last van het goede weer en de vele bomen.

Ons team speelt goed bij slecht weer en op een heidebaan. Dus vandaag bij het goede weer, op een bosbaan, leverde dat een stand op van 0-18!

Hopelijk hebben we volgende week slecht weer en een kale vlakte.

Roland Hahnraths

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.