Zomeravondlezing boomkikker

Op dinsdagavond 12 september van 19:30-21:00 uur zal Harry van Buggenum een lezing geven over de boomkikker die al jaren aanwezig is op onze golfbaan.

Toelichting: de poelen en de beplanting op de golfbaan Echt-Susteren zijn het leefgebied van een zeldzame amfibiesoort, namelijk de Boomkikker. Dit bijzondere diertje wordt hier al 10 jaar onderzocht door Harry van Buggenum uit Susteren. Hij is werkzaam als ecoloog bij het Waterschap Limburg en onderzoekt in zijn vrije tijd de flora en fauna in Limburg. Harry is bereid gevonden om zijn onderzoeksresultaten van het Boomkikkeronderzoek op de golfbaan bij voldoende belangstelling te presenteren aan geïnteresseerde golfers. Ook zal hij ingaan op enkele natuurgerichte projecten die het waterschap uitvoert in deze omgeving, zoals meandering van beken.

Inschrijven uiterlijk vrijdag 8 september om 18.00u (info: bij de receptie of aan de bar) via de intekenlijst op het mededelingenbord of via e-mail.
Indien er onvoldoende belangstelling is, wordt de lezing geannuleerd. Inschrijvers ontvangen zondag 10 september per mail een bericht over het wel of niet doorgaan van de lezing.