Golfbaan algemeen

 

Golfbaan

     
Golfbaan Echt-Susteren is gelegen in de rustieke omgeving “de Hei”. De golfbaan is voorzien van een 9 holes golfbaan (met een lengte van 2.809 mtr. bestaande uit twee par 3, vijf par 4 en twee par 5 banen, waarvan baan 6 met een lengte van 540 mtr tot een van de langste in Nederland behoort), 6 hole approach baan, een overdekte driving-range en 2 oefengreens.

De golfbaan is ontworpen door Dirk Städler Golf Courses, gespecialiseerd in golfbaan architectuur en aangesloten bij het European Institute of Golf Course Architects. Het baanontwerp voldoet aan de eisen die de Nederlandse Golf Federatie stelt voor de A- status en wordt door de lage handicappers als uitdagend ervaren.

Greens

Alle greens zijn opgebouwd conform de United States Golf Associatons (USGA) specificaties. Kenmerkend voor deze USGA greens is dat ze uitermate snel zijn.

Heidebaan

Landschappelijk heeft de baan een heidekarakter met natte en droogvallende elementen naast en tussen de banen. Door deze landschapskeuze is er een gevarieerde biotoop ontstaan die herkenbaar is in alle seizoenen.

Exploitatie

De baan wordt geëxploiteerd door Roger en Talitha van den Boom.

Driving range en putting greens

Er is een driving-range met een lengte van 250 meter en is voorzien van overdekte en ca. 25 onoverdekte afslagplaatsen.
Er zijn twee puttinggreens, één bij het clubhuis 650 m2 en één bij de driving-range 650 m2.

6-holes approach baan

De 6-holes approachbaan kent twee afslagplaatsen per baan.