Reglement Onderlinge Seniorencompetitie

De competitie is open voor deelname van dames en heren en wordt gespeeld overdag op werkdagen. Met als mogelijkheid om in onderling overleg hiervan af te wijken. Diegene die uiteindelijk niet op werkdagen kan of wil spelen, verliest de wedstrijd(en). Gespeeld wordt in poules van 7 dan wel 8 personen. Er is geen minimum leeftijd.

De wedstrijdvorm is matchplay over 18 holes met handicapverrekening. Voorbeeld: Speler A heeft exact hcp 23 (= playing hcp 26) en speler B heeft exact hcp 19 (= playing hcp 21). Speler A krijgt in deze wedstrijd situatie tov B 5 extra slagen (26 minus 21 = 5), op de moeilijkste holes (dat zijn dus de holes met stroke index 1, 2, 3, 4, en 5). De heren spelen vanaf de gele en de dames vanaf de rode afslagplaats. Echter, deelnemers met een handicap van 36 of hoger, mogen zelf beslissen of ze van de gele of rode Tee’s afslaan. Deze keuze moet vóór de eerste wedstrijd gemaakt worden en mag daarna niet meer veranderd worden. Er moet wel de correcte, bij die kleur Tee behorende handicap tabel worden gebruikt.

U speelt een halve competitie. De wedstrijden dienen gespeeld te zijn uiterlijk 15 augustus. Indien dit om bijzondere redenen niet haalbaar is, maakt de wedstrijdleiding met u individuele afspraken omtrent de nog te spelen wedstrijden. Indien u uiteindelijk, na overleg, niet beschikbaar bent, dan verliest u de wedstrijd(en). Indien een speler zich tijdens de competitie terugtrekt, dan vervallen ook de resultaten van zijn reeds eerder gespeelde wedstrijden.

Bij de poulewedstrijden krijgt de winnaar 1 wedstrijdpunt en de verliezer 0 wedstrijdpunten. Indien de stand na 18 holes gelijk is, wordt op hole 9 de play off gespeeld, net zo lang totdat er een winnaar cq verliezer is. Indien aan het eind van de poulewedstrijden spelers gelijk eindigen voor de plaatsen 1 en/of 2, dan spelen zij daarvoor een beslissingswedstrijd.
De poulewinnaars spelen de halve finale vóór 15 september; de winnaar poule 1 tegen de winnaar van poule 3, en de winnaar van poule 2 tegen de winnaar van poule 4. De winnaars daarvan spelen de finale. De verliezers spelen om de plaatsen 3 en 4. Deze laatste 2 wedstrijden worden gespeeld vóór 15 oktober.

U spreekt zelf uw wedstrijddag en het tijdstip af met uw tegenstander. Van eenieder wordt verwacht dat hij/zij tenminste een kwartier vóór het aanvangstijdstip van de wedstrijd op de baan aanwezig is. De winnaar van elke wedstrijd geeft de uitslag per email door aan zowel Marcel Tanke als Mart Heuts, met kopie aan de verliezende tegenstander.

De wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en de (tijdelijke) plaatselijke regels zoals van kracht op Golfbaan Echt-Susteren.

De wedstrijdleiding berust bij:
Marcel Tanke, 046-7850249, marceltanke-c@telfort.nl en
Mart Heuts, 0475-301423, mpjheuts@ziggo.nl

Bij situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.