Reglement MHV competitie

Echt-Susteren, april 2021

Reglement Matchplay met HCP-verrekening 2021
Aan dit toernooi kan zowel door dames als heren worden deelgenomen. Gespeeld wordt in poules van maximaal 5 personen. Maximum 40 deelnemers.
Per poule gaan er 2 spelers door naar de volgende, knock out rondes.
Er is geen minimumleeftijd en iedereen met club handicap lager dan 54 kan meedoen.

Inschrijven kan alleen door overmaken van € 6,00 op rek. NL34 ASNB 0707 2615 97 tnv S.S.M. Goluke onder vermelding van “Jouw Voornaam en Achternaam, Matchplay 2021”.

De wedstrijdvorm is matchplay over 9 holes met handicapverrekening.
Voorbeeld: Speelster A heeft exact hcp 23 (= 9 holes playing hcp 13) en Speelster B heeft exact hcp 19 (= 9 holes playing hcp 10). Speelster A krijgt in deze wedstrijdsituatie t.o.v. B (13 minus 10=) 3 extra slagen, op de moeilijkste holes (dat zijn dus op onze 9-holes baan de holes met stroke index 1, 3 en 6, respectievelijk de holes 6, 4 en 1).

Deze competitie is met handicap verrekening. Dat kan alleen op een sportieve manier gespeeld worden als de deelnemers een reële actuele handicap hebben. Zorg er svp voor dat u een reële Exact handicap heeft. 

De heren spelen van geel en de dames van rood.

Afslag van de gele afslagplaats gaat altijd vóór op afslag van de rode afslagplaats.

De poulewedstrijden dienen gespeeld te zijn uiterlijk 19 juli. Indien een speler zich tijdens het toernooi terugtrekt, dan vervallen ook de resultaten van zijn reeds eerder gespeelde wedstrijden. Indien een speler niet beschikbaar is, verliest hij de partij (-en).

Indien in een wedstrijd de stand na 9 holes gelijk is, wordt op hole 9 de play off gespeeld, net zo lang totdat er een winnaar cq verliezer is. Bij de poulewedstrijden krijgt de winnaar 1 wedstrijdpunt en de verliezer 0 wedstrijdpunten. Indien aan het eind van de poulewedstrijden spelers gelijk eindigen voor de plaatsen 1 en 2 of 1, 2 en 3, dan tellen de onderlinge resultaten mee. Indien die ook gelijk zijn dan wint degene met de laagste Exact handicap.

U spreekt zelf uw wedstrijddag en het tijdstip af met uw tegenstander. Van eenieder wordt verwacht dat hij/zij tenminste een kwartier vóór het aanvangstijdstip van de wedstrijd op de baan aanwezig is.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat:

  • de uitslag wordt doorgegeven binnen 24 uur.
  • uw email-adres in Egolf4u up-to-date is!
  • uw wedstrijden tijdig worden gespeeld.

Tijdschema Toernooi 2021: 

Poule wedstrijden
  • 10 mei – 19 juli 
8ste finales 
  •  20 juli – 23 augustus
Kwart finales         
  •  24 augustus           –   6 september 
Halve finales
  •  7 september –  20 september
3e– 4e plaats en Finale, slotdag
  •  26 september

Er is geen flexibiliteit in einddatums waarop de wedstrijden gespeeld moeten zijn.

De slotdag staat gepland op 26 september 2021. De details van deze dag worden op een nader te bepalen datum ingevuld in afwachting van de ontwikkelingen corona crisis.

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG): Mogelijk kunnen er tijdens, voor- of na de wedstrijden foto’s of video-opnamen worden gemaakt die kunnen worden gepubliceerd op de website, of anderzijds. Wij gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Mocht dit niet het geval zijn, verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de wedstrijdleiding.

De wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en de plaatselijke regels zoals van kracht op golfbaan Echt-Susteren.

Indien nodig is bij de wedstrijden, de organisatie bereikbaar als referee voor golfregel problemen of vragen.
Tip: Het is altijd handig om het spelregelboekje in uw golftas mee te nemen zodat u bij twijfel de situatie zelf kunt oplossen.

De wedstrijdleiding berust bij:

Siv Golüke, 06-50242049,  s.goluke@icloud.com

Juliette Stans, 06-51730182,        juliettestans@gmail.com

André Plaatsman, 0650936313,  a.plaatsman.@home.nl

In situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.