Reglement Matchplay met HCP verrekening 2018

Aan deze competitie kan zowel door dames als heren worden deelgenomen. Gespeeld wordt in poules van maximaal 5 personen. Indien er meer dan 40 inschrijvingen zijn, komen er ook poules met 6 deelnemers. Per poule gaan er 2 spelers door naar de volgende, knock out rondes. Er is geen minimum leeftijd en iedereen met club handicap lager dan 54 kan meedoen.

Inschrijven kan alleen door overmaken van €5 op rekening NL34 ASNB 0707 2615 97  tnv S.S.M. Goluke onder vermelding van “Jouw Voornaam en Achternaam, Matchplay 2018”.

De wedstrijdvorm is matchplay over 9 holes met handicapverrekening. Voorbeeld: Speelster A heeft exact hcp 23 (= 9 holes playing hcp 17) en Speelster B heeft exact hcp 19 (= 9 holes playing hcp 15). Speelster A krijgt in deze wedstrijd situatie tov B 2 extra slagen (17 minus 15), op de 2 moeilijkste holes (dat zijn dus op de 9-holes baan de holes met stroke index 1 en 3, hole 6 en hole 4).

Deze competitie is met handicap verrekening. Dat kan alleen op een sportieve manier gespeeld worden als de deelnemers een reële en actuele handicap hebben. Zorg er svp voor dat u een reële Exact handicap heeft. Of recentelijk tenminste 3 qualifying kaarten hebt gelopen.

De heren spelen vanaf de gele- en de dames vanaf de rode afslagplaats. Heren met een Exact handicap ≥ 36 mogen ook vanaf de rode afslagplaats spelen. Dit dient bij inschrijving,vóór de competitie gemeld te worden en dat kan dan daarna en gedurende de competitie niet meer gewijzigd worden. Mocht een speler gedurende het competitie verloop zijn exact handicap verbeteren van ≥  36 naar < 36 dan mag hij vanaf dat moment alleen vanaf de gele afslagplaats spelen.

U speelt een halve competitie. De poule wedstrijden dienen gespeeld te zijn uiterlijk 31 juli.

Indien een speler zich tijdens de competitie terugtrekt, dan vervallen ook de resultaten van zijn reeds eerder gespeelde wedstrijden. Indien een speler niet beschikbaar is, verliest hij de partij (-en).

Bij de poulewedstrijden krijgt de winnaar 1 wedstrijdpunt en de verliezer 0 wedstrijdpunten. Indien in een wedstrijd de stand na 9 holes gelijk is, wordt op hole 9 de play off gespeeld, net zo lang totdat er een winnaar cq verliezer is. Indien aan het eind van de poulewedstrijden spelers gelijk eindigen voor  de plaatsen 1 en 2 of 1, 2 en 3, ed, dan tellen de onderlinge resultaten mee. Indien die ook gelijk zijn dan wint degene met de laagste Exact handicap.

U spreekt zelf uw wedstrijddag en het tijdstip af met uw tegenstander. Van eenieder wordt verwacht dat hij/zij tenminste een kwartier vóór het aanvangstijdstip van de wedstrijd op de baan aanwezig is.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat:

  • uw wedstrijden tijdig worden gespeeld
  • de uitslag per e-mail wordt doorgegeven aan zowel en Siv Golükeen Marcel Tanke, met een CC naar uw tegenstander. (Zorg er svp voor dat uw e-mail adres in Egolf4u up-to-date is!)
  • Informatie die per e-mail doorgegeven moet worden: Persoon die gewonnen heeft en de score waarmee gewonnen is (X holes up / Y holes te spelen). (Op het moment dat de wedstrijd beslist is, staat de uitslag vast. De eventuele laatste hole(s) mogen uitgespeeld worden, maar de resultaten daarvan tellen niet meer mee voor de wedstrijd.)

 

Tijdschema Competitie 2018:

Poule wedstrijden:                  19 mei – 31 juli

8 ste finales                              1 –  21 augustus

Kwart finales                            22 augustus – 5 september

Halve finales                            6 – 23 september

3e-4eplaats en Finales, slotdag  30 september 2018.

Er is geen flexibiliteit in einddatums waarop de wedstrijden gespeeld moeten zijn.

Alle deelnemers en andere clubleden of introducés onder bijbetaling van €10, zijn uitgenodigd voor de slotdag, 30 september. Om dan de laatste strijders aan te moedigen en eea onder het genot van een hapje en drankje af te sluiten. Er zal op 30 september tevens een wedstrijd voor de niet-finalisten en eventuele andere clubleden of introducés georganiseerd worden. De spelvorm zal later bekend worden gemaakt.

De wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of  Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en de (tijdelijke) plaatselijke regels zoals van kracht op Golfbaan Echt-Susteren.

Indien nodig bij de wedstrijden, Marcel Tanke is beschikbaar als Referee voor Golfregel problemen of -vragen, 06-30196437

De wedstrijdleiding berust bij:

Marcel Tanke, 06-30196437,  marceltanke-c@telfort.nl

Siv Golüke, 06-50242049, s.goluke@icloud.com

Miep Heutz, 0475-342990, miepheutz@hotmail.com

 

In situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Echt-Susteren, 17 mei 2018